Followers

Thursday, March 6, 2014

Jalan jalan Tokyo - Day 5: Tokyo Disneyland

بسم الله الرحمن الرحيم

السلا م عليكم

Finally, ada jugak entry Tokyo disneyland..


1 - inside shuttle bus from hilton tokyo bay to bayside station
2 - shuttle bus yang menarik
3 - bayside station 
4 - tokyo disneyland resort line train 
5 - tokyo disneyland station


Waktu sampai ni walaupun sejuk tapi matahari memancar cerah.. Kami agak blur2 sebab peta & schedule semua dlm bahasa jepun.. Dah petang2 baru tau yang versi English ada dekat info counter somewhere around the giant christmas tree.. 


Sempat tgk santa village parade.. Org jepun ni lagi sejam dua nak start show pun diorg dah bentang tikar duduk tunggu in order to get a nice view spot.. Mak amik gamba dr jauh je la ek..


Ni toontown kalo x silap.. Yg i paling ingat is kat sini ada baby room.. Senang nak nyusu, salin pampers & berlindung dari sejuk jugak.. Hihihi...  Dlm baby room ni pun ada staff yang jaga.. Semua kena ikut giliran.. 


Carousel ni pun dah x ingat kat mana.. Naik kuda ni mmg fav khayra la.. 


Makan waffle mickey kat sini.. Punya lapaq baq hang sampai x ambil gamba pun.. Selain dr waffle, kami mkn popcorn jugak.. Dan tawakal mkn seafood pizza.. 


Stay kat sini sampai mlm.. Mlm pun ada parade.. Tp baru amik 2 gambar sj dah abis bateri handphone sbb kena guna flash..

All in i didn't really enjoy myself here..
Maybe sbb cuaca sgt sejuk n i'm not use to.. Gamba pun x bnyk sbb leceh nak bukak glove baru boleh amik pic.. Camera pulak dlm pocket jacket husb n it stayed inside there most of the time.. Pffttttt...

Maybe jugak it was too crowded.. Semua nak kena beratur lama.. There was this one ride - Monsters Inc, beratur sampai sejam setengah.. Ridenya x sampai 10 minit pun.. This visit mmg xde la kitorg nak beratur take pic dgn the characters etc.. X sanggup ooo... Kagum dgn tahap kesabaran beratur org jepun..

Maybe jugak sbb i had to kendong harris most of the time.. Dia x suka duduk stroller.. Lgpun Khayra masih perlukan stroller..

Xpelah.. Yg penting kiddos happy.. Khayra especially sbb masa pegi hongkong disneyland dia baru 1yr+ so mmg dia x ingat langsung la.. 

Thank you for visiting










1 comment:

  1. Akhirnya dapat gak baca cerita disneyland ni.. haha.. brape lama simpan dlm draf? ;p

    Outfit pwincess khayra yg paling cute sekali!

    Xpe la mama.. yg penting anak2 enjoy.. mama dah enjoy kat kedai tomato n daiso kan.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete