Followers

Tuesday, February 11, 2014

Sewing project #10: Another Peasant Dress

بسم الله الرحمن الرحيم

السلا م عليكم

Ni projek weekend lepas
Happy gile dpt menjahit
Another peasant dress using the same tutorial

Husband tanya "awat sama ja pattern macam baju paisley dulu?"
Hihihi.. Dah itu sj pattern yang saya reti buat..
Belum ada rezeki nak gi kelas menjahit lagi


Untuk kali ni saya letak button made with diy kit beli dari Daiso.. 
Supaya senang nak bezakan bahagian depan dan belakang baju
Tapi saya jahit senget.. Kes malas nak tanda dulu.. Hehehe


Model menggayakan bajunya.. :)

Thank you for visiting



P/S : masih belum dapat update entry Tokyo Disneyland & Disneysea... ;)

4 comments:

  1. wa... ada ek butang diy kat daiso.. ni daiso jepun ke daiso KL ni.. hihihi... ;)
    comey model.. acik zila ni pun tumpang keseronokan menjahit mamaKhayra.. sebab acik ni dah lama cuti menjahit...

    p/s: cepat arr hapdet citer disneyland... hihihi... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini beli frm daiso jepun.. Tp pernah nampak jugaj kat daiso msia.. Best main2 buat butang.. :)

      P/S: kena tunggu lama sikit kot entry disneyland.. Hihihi

      Delete
  2. cantiknya baju dia..sy ada beli few patterns peasant dress ni..beli je..ntah bila dpt buat..kes malas nak sambung2 pattern..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cik shiedah.. :)
      Sy pun baru berjinak2 membeli pattern.. Ada yg dah print & sambung tp tak try lg jahit.. Hihihi

      Delete