Followers

Thursday, December 19, 2013

Jalan jalan Tokyo - Day 2 : Nippori, Roppongi & Tokyo Tower

بسم الله الرحمن الرحيم

السلا م عليكم

Alhamdulillah kami sekeluarga telah selamat pulang ke tanahair semalam...

Letih but Tokyo was great.. Kena cpt2 update blog sbb takut nanti dah x ingat.. Mak ni mmg short term memory je.. 

Memulakan hari kedua dgn wajah yg ceria.. Dlm train heading for Nippori Textile Town.. Melayan kegilaan mak pd kain.. Hihihi

Sedikit pemandangan di Nippori Textile Town.. It was a breezy cool morning.. Errr.. X la morning sgt.. Almost noon kot

Ni dlm kedai Tomato yg 5 tingkat.. Ini je kedai yg mak masuk.. Takut nak masuk bnyk2 kedai.. Khayra tido dlm stroller.. Harris tido dlm carrier.. Mak pilih kain sambil kendong harris. Ayah tlg bwk kain gi potong.. Kat sini kena angkat sendiri roll kain tu dan bwk ke cutting area.. Pymt pun cash only.. Dah research siap2 sblm dtg..

Ni kat 4th floor.. Mostly licensed fabric.. Hello Kitty yg menggeramkan.. Hakimi pun nak jugak kain gambar Ultraman.. Harga mmg x murah la tp dah alang2 sampai maka haruslah amik hatta 1meter je pun.. :)

Sambil2 jln nampak ada jual mesin jahit kat luar kedai.. Kat corner jln.. Tgh sejuk pulak tu.. 



Ada baca dlm satu blog yg makan kat kedai ni.. Murah n sedap katanya.. So lps beli kain kami pun cari kedai ni.. Nearby JR Nippori Station jugak.. Kwn husb ada tuliskan in japanese stating apa2 yg x boleh dimakan maka sblm order, husb tunjukkan dulu tulisan tu pd pekerja kedai ni.. Pekerja tu pun check la n bg confirmation yg diorg mmg xde gunakan all in the lists.. Maka makanlah kami di sini..


Mmg betul sedap dan murah.. Kanak2 mkn soba kot.. Mak n ayah mkn tempura.. Sampai skarg dok teringat kesedapannya.. 

Lps mkn, kami pulang semula ke hotel.. Hantar hasil tangkapan di Nippori n berehat...

Musim winter kat sini kul 4:30 dah maghrib.. Dah gelap... Sight seeing harus  diteruskan.. Next destination is Roppongi... 


Kat Hard Rock Cafe Roppongi ni lah paling bnyk jumpa org Malaysia.. Bileh dikatakan masa kami sampai ni kat dlm souvenior shop tu mmg mostly org Malaysia saja.. Hihihi

After getting our souveniors, kitorg gerak ke Tokyo Tower.. Jauh jugak kami berjln.. Menikmati cuaca sejuk.. 


At the foot of the tower pun ada souvenior shop.. Beli la sikit as buah tgn.. Kami x naik pun tower ni.. Mahal satu hal.. I is gayat pun satu hal.. Cukuplah setakat dpt tgk depan mata...

Til we meet again for Day 3 update..

Thank you for visiting

4 comments:

  1. nippori town tu mak memang geram tengok la hai... sepuluh tabung ayam kumpul cukup kot nak gi berenam... hihihi..
    khayra pun nampak sedap makan soba.. kalau la auntie bleh minta tapau.. hahahaha

    ReplyDelete
  2. Kalo x bwk kanak2 lg menggila la shopping kat nippori ni.. Hihihi

    Aku pun xtau khayra mkn soba ke miso ke ape.. Janji ada rupa mcm mee insyaAllah dia mmg akan mkn.. :)

    ReplyDelete
  3. bestnya kannn kain2 kat situ...mau kita buat trip bertiga pi tokyo ni :D hahahhaha 3days 2nights untuk shopping mopping kain and brg2 sewing jerrr...hehe berangan lerrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi.. Nak shopping moping kain kat msia dgn kwn2 pun xde peluang.. Tp kalo gi ramai2 mmg lg havoc la..
      InsyaAllah satu hari nanti .. :)

      Delete